top of page

Tips för att inreda kontor och må bra. Skapa en trivsam arbetsplats

Att spendera stora delar av dagen på kontoret innebär att arbetsmiljön har en direkt påverkan på vårt välbefinnande och produktivitet. Genom att skapa en trivsam och inspirerande arbetsplats kan du maximera ditt mående och göra varje arbetsdag mer givande. Här är några tips för att inreda ditt kontor på bästa sätt för att främja välbefinnande:


1. Optimera Arbetsstationen och inreda kontor:

Din arbetsstation är kärnan i ditt kontorsutrymme. Se till att den är ergonomiskt utformad för att minimera belastningen på kroppen. Använd en justerbar stol, placera skärmar i ögonhöjd och undvik att hålla papper och andra arbetsmaterial inom räckhåll.


2. Naturligt Ljus och Bra Belysning:

Naturligt ljus har en positiv effekt på humöret och energinivåerna. Placera arbetsstationen nära fönster om möjligt och komplettera med bra belysning. Använd ljuskällor som efterliknar dagsljus för att undvika ögontrötthet.
inredning lunchrum

3. Färgpsykologi i Designen:

Färger har en stark påverkan på vårt humör. Använd mjuka färger som blått och grönt för att främja lugn och koncentration. Accentuera med varma färger som gult och orange för att skapa en inbjudande atmosfär.


4. Inkludera Naturliga Element:

Incorporera naturliga element som växter och trä i kontorsinredningen. Växter renar luften och ger en känsla av friskhet, medan trä skapar en varm och jordnära atmosfär.mötesrum inredning

5. Skapa Zoner för Varierat Arbete:

Designa ditt kontor med olika zoner för olika arbetsuppgifter. En avslappnad sittplats för kreativt tänkande, en organiserad arbetsstation för fokuserat arbete och en möteshörna för samarbete. Det ger variation och möjlighet att anpassa arbetsmiljön efter arbetsuppgifterna.


6. Minska Oorganiserat Ljud:

Undvik distraktioner genom att minska oorganiserat ljud. Använd ljudabsorberande material som mattor, gardiner eller akustiska paneler för att skapa en tystare och mer koncentrerad arbetsmiljö.


7. Personalisera Utrymmet:

Gör kontoret personligt genom att inkludera föremål som betyder något för dig. Det kan vara familjefoton, konstverk eller andra personliga föremål som skapar en koppling till ditt utrymme.


8. Främja Rörelse:

Inkludera möbler som uppmuntrar rörelse, som höj- och sänkbara skrivbord eller sittbollar. Rörelse under arbetsdagen kan bidra till ökad energi och förbättrad hälsa.

Att investera tid och tanke i din kontorsinredning kan göra en stor skillnad för ditt välbefinnande och arbetseffektivitet. Genom att skapa en trivsam arbetsplats blir ditt kontor inte bara en plats att arbeta, utan också en plats där du trivs och mår bra varje dag.תגובות


Låt oss hjälpa dig med nästa projekt
_edited.png

Har du ett kontor som behöver uppdateras? Vi gör inredningsprojekt där vi designar från grunden vid en flytt eller en mindre uppdatering vid nya behov.

MEDE709C927A2644A3D902096A2982C10D0_max.jpg

Kika på våra olika lösningar för att förvandla ditt hem till den dröm du tänkt. Det sker antingen genom en fullservice där vi gör allt eller genom ett coachningprogram där du själv gör jobbet och vi coachar. 

bottom of page