top of page

Inreda ett skandinaviskt hem

För att skapa hem att trivas i och lyckas med inredningen krävs en harmoni. Oavsett stil och känsla vågar vi påstå att harmoni bör vara en ledstjärna för att skapa en genomtänkt design. För att uppnå det kan med fördel följande råd vara utgångspunkten. Att skapa ett moodboard fungerar för många men är inte alltid det bästa. Det viktiga är att ha en genomtänkt tanke med inredningen. Vi utgår ofta från gemensamma nämnare när vi skapar inredningskoncept.1. Skapa en målbild.

En målbild är alltid bra att utgå ifrån och komma tillbaka till under processen. det kan givetvis förändras när nya information och inspiration kommer fram:)


2. Se över behov.

Vem kommer vistas i rummen? Vad kommer ytorna att användas till? Är det bestående eller kommer det förändras över tid? Vad gillar ni att göra i rummen. och var helt ärliga här. Hur ofta läser ni en bok? Hur ofta har ni gäster på middag?3. Skapa en röd tråd.

Oavsett om målet är ett hem med många olika intryck eller en lugn oas fri från intryck och bara avkoppling behövs en röd tråd. Det kan vara en färgpalett som återkommer(för att det är målbilden) eller att den medvetet bryter av i olika rum. Lämna det inte till slumpen utan ha med det i målbilden från början. Skriv ned eller skapa ett moodboard för att samla dessa tankar.


4. Bestäm en materialmix.

Välj material som harmoniserar med varandra. Finns det tex platsbyggd inredning av trä i ett rum är ett bra knep att återanvända samma material i angränsande rum. Om material blandas så skapa samma mix i alla ytor.

5. Bestäm en formmix.

Lätt att glömma när färger och material är valt att det faktiskt handlar en hel del om former på inredningen. Detta kan med fördel vägas in i den röda tråden också. Se över så att vald inredning harmoniserar i formspråket för att skapa en harmoni.
Comments


Låt oss hjälpa dig med nästa projekt
_edited.png

Har du ett kontor som behöver uppdateras? Vi gör inredningsprojekt där vi designar från grunden vid en flytt eller en mindre uppdatering vid nya behov.

MEDE709C927A2644A3D902096A2982C10D0_max.jpg

Kika på våra olika lösningar för att förvandla ditt hem till den dröm du tänkt. Det sker antingen genom en fullservice där vi gör allt eller genom ett coachningprogram där du själv gör jobbet och vi coachar. 

bottom of page