top of page

Kontorstrender 2023

När vi blickar framåt mot 2023 för att inreda kontor tar vi avstamp i de större makrotrender som sker för att skapa unika design på kontor och dess inredning under 2023. Vi kommer från en turbulent tid där många arbetat hemma och vant sig vid en annan tillvaro än innan pandemin. Det pratas mycket om flexibel arbetsplats och arbeta på olika ställen. Men vad innebär det när det kommer till att inreda kontor? Hur inreds en arbetsplats bäst under 2023 och framåt?


Hemmakänsla på arbetsplatsen

Många medarbetare kommer från en arbetsplats hemma med dålig stol, dåligt bord, dålig belysning, dålig akustik. Men samtidigt upplever många att flexibiliteten det innebär att arbeta hemma överskuggar de uppenbara nackdelarna. Detta ställer krav på oss inredare att skapa inredning som är bättre än hemma med allt vad det innebär. Tänk om vi kan skapa inredning och plocka de bästa delarna från en hemmamiljö och skapa detta på en arbetsplats.

Konkret finns det många exempel på hur det kan ske.


Belysning som du skulle haft det hemma

Bordslampor och annan stämningsbelysning ser vi mer och mer användning för att skapa en känsla och stämning på arbetsplatsen. Få har starka lysrör hemma så varför ha det på arbetsplatsen?

Kontorstrend 2023 - belysning
Kontorstrend 2023 - belysning

Soffgrupper på arbetsplatsen

Att hitta fler ytor att gå undan till för att uppmuntra olika arbetsmiljöer är en stark trend vi kommer arbeta mer kring. Det kan vara att använda det där genomgångsrummet till att skapa ett extra vardagsrum. Plocka in möbler som används i en hemmamiljö och som är bekväma att sitta i. Ge utrymme till medarbetare att känna sig hemma på riktigt.


Trend kontor 2023

Många sittgrupper

Få både besökare och medarbetare att känns sig hemma i en välkomnande entré.

Att skapa en välkomnande entré som känns som hemma är ett bra knep för att välkomna besökare. I inredningsvärlden pratar vi ofta om första intrycket och hur viktigt det är. Hemma vet vi hur viktigt det är med en välkomnande entre och hall för att vi ska känna oss hemma och ett lugn som infinner sig. Detta kan vi anamma även i en kontorsmiljö.

Skapa en entré med plats att sitta bekvämt. Se till att det är övertydligt vart en besökare ska gå när de kliver in genom dörren.


Inredning 2023 kontor

Unik design

När vi inreder kontor 2023 kommer det vara viktigt med unik inredning som är lokalt förankrad och miljömässigt hållbar. Material och produkter behöver vara hållbara och värna om vår planet.


Färger och former 2023

Under 2023 söker vi oss tillbaka till rötter för att skapa en harmoni på arbetsplatsen. Det kommer vara viktigare än någonsin att alla ska känna sig välkomna och självklara i rummet. en lugn harmonisk bas i inredningen kommer hjälpa till med detta och det kommer skapa en välvald känsla i designen. Rustika material som an bas tillsammans med en färgsättning med jordiga toner för att skapa en matthet i alla material ger en röd tråd som är harmoni. Detaljer som sticker ut kan med fördel plockas in som får ta plats. Låt det stick ut i en accentfärg som kanske är företagets färg? Eller låt den vara glansig mot allt annat matt.


mood board kontor

Pastell och färger att sticka ut med

På arbetsplatser är det vanligt att använda sig av företagets färger för att skapa en gemenskap kring dessa. Det fortsätter vi anamma givetvis och identitet är någonting fint och viktigt att bygga kring. Viktigt att välja formspråk med omsorg för att lyckas med att skapa just en gemenskap bara. En lysande varningsfärg syns bra på en reklamskylt på stan men inte alltid så lyckat med samma färg på en arbetsplats om harmoni är målet.


Mjuka pastellfärger kan dock skapa en väldigt härlig kreativ miljö. Här tror vi på att våga använda sig av det hela vägen. dvs låt det ta plats och måla in stora ytor i samma färg för att skapa en stark effekt av färgvalen.

pastell stil

ความคิดเห็น


Låt oss hjälpa dig med nästa projekt
_edited.png

Har du ett kontor som behöver uppdateras? Vi gör inredningsprojekt där vi designar från grunden vid en flytt eller en mindre uppdatering vid nya behov.

MEDE709C927A2644A3D902096A2982C10D0_max.jpg

Kika på våra olika lösningar för att förvandla ditt hem till den dröm du tänkt. Det sker antingen genom en fullservice där vi gör allt eller genom ett coachningprogram där du själv gör jobbet och vi coachar. 

bottom of page